Ден на доброволчеството, 24 октомври 2009

Съвместна инициатива на Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Американската търговска камара в България

24 октомври, Събота 2009 г.
Час: 10.00 – 14.00

За четвърти път над 300 доброволци от 20 чуждестранни и български компании ще участват в деня на доброволния труд. Целта на инициативата е да привлече служителите на фирмите да извършат доброволен труд в полза на социални домове и освежаване на околната среда. Компаниите допринасят не само с личния си труд, но и с осигуряването на материалите за работа – ръкавици, чували, четки, бои, гребла, лопати, както и растения и цветя за озеленяването на паркове и градинки.

Не се предвижда официално откриване на събитието, но ако медиите желаят, могат да направят снимки по време на акциите на следните места:

Младост – градинката пред община Младост

Камбаните, Младост-4 – градинката до Green Village

Зоологическа градина – боядисване на клетки, Централен вход

Природен парк Витоша – Княжево, почистване на канавки и около лифта, изграждане на дървено мостче

Дневен център за деца с множество увреждания „Св. Мина”, кв. Захарна Фабрика, ул. Кукуш №6

Дневен център за младежи с множество увреждания на Асоциация „И нас ни има”, кв. Младост, до бл. 241

Дом за медико-социални грижи за деца „Св. Иван Рилски”, ул. Мала Планина №36

Денят на доброволчеството ще се проведе и в градовете: Пловдив, Плевен, Свищов, Варна, Бургас и Благоевград.

Сред компаниите, които ще участват на 24 октомври т.г., са: Карлсберг, Сименс, Мобилтел, Виваком, ПрайсУотърхаусКупърс, Ай Би Ес, Интернет секюритис, Чек дежене, Тишман интернешънъл, Би Си Ди травъл, Колиърс, Пощенска банка, хотел Радисън, Ърнст и Янг, Летище София, Челопеч майнинг, в. 24 часа и др.

Кампанията се организира за четвърти път, като началото бе поставено през 2008 г. Досега общо над 2100 доброволци са се включили в трите акции.

Дългосрочната цел на проекта на Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Американската търговска камара в България е да насочи компаниите към ефективна корпоративна социална отговорност, която е ориентирана към последователни програми. По този начин фирмите сами избират своите приоритетни области за социална активност и оптимизират своя принос за обществото.

Моля потвърдете присъствие на [email protected],

или на 0889 48 60 52.

За Камарата

Американската търговска камара в България обединява над 310 чуждестранни и български фирми. Камарата е официален представител за България на Търговската камара на САЩ и член на Европейския съвет на Американските търговски камари.

За ФПББ

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) е част от световната мрежа на организациите Charities Aid с централен офис във Великобритания. Основатели на ФПББ са Фондация “Еврика”, Институт “Отворено общество”, Фондация “Св.св. Кирил и Методий” и Съюз на българските фондации и сдружения.

За контакти:

Ирина Бачева, Връзки с обществото, Американска търговска камара в България,

0889 48 60 52, e-mail: [email protected]

Ива Янкулова, ФПББ, Координатор дарителски програми

Тел./Факс: (02)9811901 / 9871574 / 9880080

Мобилен: 0882435125

e-mail: [email protected]

web: www.bcaf.bg