Американската търговска камара дарява 20 000 лв. за деца сираци от благотворителни събития

Прес съобщение

По време на благотворителни събития на Американската търговска камара в България през 2009 г. бяха събрани 20 000 лв., които ще бъдат дарени на деца сираци по проекти „Защитени жилища”:

Жилища в Гурмазово, София; Интегра София и „Самаряни” в Стара Загора, както и за стипендии за сираци в 12 клас.

16 000 лв. бяха набрани по време на благотворителна вечеря на 24 ноември, свързана с Деня на благодарността в САЩ. Средствата за бенефициентите бяха дарени по време на явен и таен търг с наддаване за различни предмети, празнични оферти и подаръци, предоставени от фирми, членове на камарата, чрез томбола и от заплатени куверти.

Сред предметите, за които бизнесмени и фирми наддаваха, бяха: оригинална китара „Фендер”, абаносова статуетка от Африка, селекция вина от винарната на посланичката на Южна Африка Шийла Камерър и селекция на „Домейн бояр”, картини на художниците Тодор Попов и Росен Рашев-Рошака, дизайнерска лампа от Интегра, уикенди за двама в Банско и Боровец, козметика от „Ейвън”, аксесоари на „Харли Дейвидсън”.

За втора поредна година за Деня на благодарността камарата дарява средства за деца сираци или такива, които живеят без родителите си в социални домове и завършват средното си образование.

Към средствата от благотворителната вечеря се добавят и 4000 лв., набрани за благотворителност по време на честването на Деня на независимостта на САЩ – 4 юли, организиран от камарата.