Business Discussion with Ambassador Richard Morningstar

Прессъобщение

Посланик Ричард Морнингстар ще дискутира с членовете на Американската търговска камара темата:

„Прозрачност, диверсификация и сигурност: Възможности за разширяване на сътрудничеството между САЩ и България”

Уважаеми колеги,

На 4 декември (петък) 2009 г. Американската търговска камара в България организира бизнес обяд с посланик Ричард Морнингстар, специален пратеник на САЩ по енергийните въпроси в Евразия, който ще бъде на посещение в България.

В началото на официалния обяд от 12:00 до 12:30 ч. посланик Морнингстар ще направи кратко изказване и ще отговаря на въпроси на журналисти. Обядът ще се проведе в хотел Шератон, зала Роял. Осигурен е превод на български език.

За Ричард Морнингстар:

Посланик Ричард Морнингстар, специален пратеник на САЩ по енергийните въпроси в Евразия, ще е на посещение в България в края на седмицата. Ричард Морнингстар е назначен на поста от държавния секретар Хилари Клинтън и полага клетва като специален пратеник по енергийните въпроси на 6 април 2009 г. Преди това е преподавател в университетите Харвард и Станфорд. От октомври 2001 г. е управляващ директор на международната компания за стратегии Stonebridge International. В периода от юни 1999 г. до септември 2001 г. той е посланик на САЩ в Европейския съюз. Преди назначаването му на този пост посланик Морнингстар е специален съветник по енергийните въпроси за Каспийския регион на президента на САЩ и на държавния секретар. В това си качество той осигурява максимална координация между правителствата и различните организации за популяризиране на политиката на САЩ по енергийно развитие на Каспийския регион.

За информация: Ирина Бачева, Връзки с обществеността, Американска търговска камара в България, Тел: 974 27 43, Мобилен: 0889 48 60 52, e-mail: [email protected].

Моля потвърдете Вашето присъствие на посочените телефони или на е-мейла.

За Американска търговска камара в България:

Американската търговска камара в България подпомага развитието на бизнеса на своите над 300 компании членове, като създава среда за контакти между тях, посредничи в диалога с правителството и развива икономическите връзки между България и САЩ. Камарата е официален представител за България на Търговската камара на САЩ и член на Европейския съвет на Американските търговски камари.

Morningstar_BL_120109_final