Американската търговска камара организира: Благотворителна вечер на 23 ноември 2010 г.

Прессъобщение

Американската търговска камара организира: Благотворителна вечер на 23 ноември 2010 г. в помощ на:

• Защитено жилище ”Заедно”, с. Гурмазово;

• “”Агапедия”” – център за социална интеграция на деца лишени от родителска грижа и деца от социално слаби семейства, София

• SOS Младежки домове, Велико Търново и София;

• Десет стипендии за сираци в 12 клас и за студенти сираци

В духа на американската традиция за благотворителност Американската търговска камара в България организира Ден на благодарността на 23 ноември (вторник) 2010 г.

Благотворителната вечер ще започне в 18.00 часа в Централен военен клуб, бул. Цар Освободител 7, зала Концертна. Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик и Дейна Леф-Неджелска, съпредседател на комитета по корпоративна социална отговорност ще връчат сертификати на социално отговорните компании.

Приветствия ще отправят президентът на камарата Антъни Хасиотис, Валентин Георгиев, изпълнителен директор на камарата и Елица Баракова, Фондация Помощ за благотворителността в България.

Средствата за бенефициентите ще бъдат събрани по време на вечерята на явен и таен търг с наддаване за различни предмети, празнични оферти и подаръци, предоставени от членовете на камарата. Средства ще бъдат събирани и чрез томбола.

Денят на благодарността (Thanksgiving) е официален празник в САЩ и се празнува в 4-ия четвъртък на ноември. Символизира благодарност за нещата, които човек притежава и е сред най-обичаните и почитани в САЩ. Първите преселници са празнували Деня на благодарността, след като оцелели с помощта на индианци през първата тежка зима от пребиваването си на американска земя на 4 декември 1619 г. във Вирджинската колония.

Медиите могат да направят снимки при откриването на вечерта.