„Отчет на ЕБВР за прехода през 2010 г.: Възстановяване и реформи”

Прессъобщение

Уважаеми колеги,

Ерик Берглоф, Главен икономист и специален съветник на президента на ЕБВР ще представи

„Отчет на ЕБВР за прехода през 2010 г.: Възстановяване и реформи”

На 22 март 2011 г., вторник от 08:40 ч. Американската търговска камара в България и ЕБВР организират работна среща с главния икономист на ЕБВР Ерик Берглоф. Работната среща ще се проведе в хотел Шератон, зала Роял 1. Осигурен е превод на български език.

“Отчет за прехода през 2010 г.” е сред водещите публикации на Европейската банка за възстановяване и развитие, в която се коментира напредъкът на реформите и икономическото развитие в 29 страни от Централна Европа и Централна Азия.

Програма

08:40 – 08:50 Откриване: Питър Литгоу, президент Американска търговска камара в България

Даниел Берг, директор, България, ЕБВР

08:50 – 09:25 Презентация на Ерик Берглоф, главен икономист и специален съветник на президента на ЕБВР

09:25 – 09:35 Презентация на Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите

09:35 – 10:00 Въпроси и отговори

Тазгодишният отчет на ЕБВР е озаглавен “Възстановяване и реформи” и дава насоки за нов растеж в страните от региона. Очертани са редица препоръки как регионът да се върне към по-устойчив растеж, включително необходимостта от кредитиране в местна валута, развитие на местните капиталови пазари, съживяване на износа и подобряване на цялостната бизнес среда. На срещата са поканени министри, членове на камарата и журналисти.

За информация: Ирина Бачева, Връзки с обществеността, Американска търговска камара в България, Тел: 974 27 43, Мобилен: 0889 48 60 52, e-mail: [email protected].

Моля потвърдете Вашето присъствие на посочените телефони или на е-мейла.

За Американска търговска камара в България:

Основана през 1994 г., Американската търговска камара в България подпомага развитието на бизнеса на своите над 300 компании членове, като създава среда за контакти между тях, посредничи в диалога с правителството и развива икономическите връзки между България и САЩ. Камарата е официален представител за България на Търговската камара на САЩ и член на Европейския съвет на Американските търговски камари.