Посланик Джеймс Уорлик ще обсъди българо-американското сътрудничество в областта на туризма

На вниманието на медиите

29 март, 2011 г.

На 31 март (четвъртък) в 18:00 ч. Американската търговска камара в България в сътрудничество с Посолството на САЩ ще открие изложение на тема „Туризмът в САЩ”. Изложението ще се състои в зала 6 на НДК в София и цели да популяризира пътуването и туризма в САЩ.

Непосредствено преди началото на изложението посланикът на САЩ Джеймс Уорлик и президентът на Американска търговска камара и изпълнителен директор на Ей И Ес България Питър Литгоу ще вземат участие в кратка прес конференция от 17:45 ч., която ще се проведе в зала 5.1 (над зала 6) на НДК. Те ще обсъдят последните туристически тенденции и ще опишат различните райони и туристически дестинации в САЩ. Те също ще подчертаят, че пътуването и туризмът в САЩ дават възможност на българите да се запознаят с американския народ и култура, както и да споделят българската култура с американци, което улеснява обмяната на междукултурен опит.

На изложението ще присъстват представители на международни туристически компании, които ще дадат информация за планирането на туристически и бизнес пътувания в САЩ. Ще бъде сервирана традиционна американска храна и напитки на фона на музика на живо.

За повече информация може да се свържете с Ирина Бачева от отдел „Връзки с обществеността” на Американската търговска камара на тел: 02 974 27 43, 0889 48 60 52, или на имейл: [email protected]

За Американска търговска камара в България:

Основана през 1994 г., Американската търговска камара в България подпомага развитието на бизнеса на своите над 300 компании членове, като създава среда за контакти между тях, посредничи в диалога с правителството и развива икономическите връзки между България и САЩ. Камарата е официален представител за България на Търговската камара на САЩ и член на Европейския съвет на Американските търговски камари.