Американският посланик в България Джеймс Уорлик ще открие Деня на доброволния труд

Прессъобщение

Американският посланик в България Джеймс Уорлик ще открие Деня на доброволния труд

Събота, 28 май 2011 г. в 9:00 ч.

Съвместната инициатива на Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Американската търговска камара в България за подобряване на околната среда се организира за четвърта година.

Официалното откриване на деня на доброволния труд ще бъде в Национален исторически музей в Бояна в 9 ч. от посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик, Дейна Леф, съпредседател на комитета по корпоративна социална отговорност на камарата и управител на фирма PPD, Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американска търговска камара в България и Елица Баракова, директор на Фондация “”Помощ за благотворителността в България”” (ФПББ).

В работната събота около 800 служители на фирми в София и страната ще помагат със своя труд по 23 проекта в София, Стара Загора, Варна, Шумен, Благоевград, Габрово и Сливен. Проектите са свързани с почистване на паркове, боядисване на съоръжения, помощ в домове за деца без родители и възрастни хора, центрове за деца с увреждания, центрове за опазване на околната среда. Доброволците ще помогнат за ремонтирането и подновяването на съоръжения в домовете и поддръжката на парковете.

Нови проекти, включени в кампанията тази година, са: Национален исторически музей, Национален Военноисторически музей, Национален Природонаучен музей, Столична библиотека, Държавна агенция „Архиви” и еко-селището в с. Каменица. Сред най-често избираните от доброволците проекти са: боядисване на пейки и съоръжения в Зоологическа градина София, дейности в природен парк „Витоша”, засаждане на цветя в Александровска болница.

Сред фирмите, които се включват в деня на доброволния труд в страната, са: Пощенска банка, Карлсберг България, Астра Зенека, Девин, Енел Марица Изток – 3, Колиърс, Майкрософт и др.

За информация:

Ирина Бачева – Американска търговска камара в България, 02 974 27 43/44/45, мобилен: 0889 48 60 52, [email protected]

Ива Янкулова – Фондация „Помощ за благотворителността в България”, 02 /981 19 01; 02/988 00 80.