Амчам ски турнир

BNT, 24.03.2012

https://bnt.bg/bg/productions/76/edition/21588/po_sveta_i_u_nas_emisija_20_00_24_mart_2012

Bulgarian Ski Club of Journalists
Имаме шампион и в престижния ски-турнир на Американската търговска камара в България

Нашата фурия Елена Гюрова, която е и продуцент в bTV, когато не е ски, спечели втора купа за годината на оспорваното и престижно състезание на Американската търговска камара в България /AmCham/. Елена задмина всички конкурентки и спечели титлата при жените, след като през януари на същата писта отвя конкуренцията и на Националното първенство по ски за журналисти. Шампионатът на AmCham се проведе на писта “Стената” в Пампорово, където въпреки топлото време трасето издържа всичките почти 100 участници в надпреварата. На отлична организация от страна на домакините имаха удоволствието да се насладят представители на дипломатическия корпус, топ-мениджъри на български и международни компании, представители на бизнеса и журналисти.

Сред високопоставените гости бяха американският посланик Джеймс Уорлик, кметовете на Смолян Николай Мелемов и на Чепеларе Тодор Бозуков, шефът на БНБ Иван Искров, Евгени Ангелов, съветник за инвестициите и икономиката в президентството, Матиас Хьопфнер, Посланик на Германия в България, Карол Мистрик, посланик на Словакия у нас, дипломати от американско посолство, мисията на Южна Африка у нас, както и представител на консулството на Кения.
Класирането на състезателите е въз основа на индивидуалните показатели за време при спусканията.

Турнирът е организиран с любезното съдействие на Камор ауто, Арексим инжинеринг, Майкрософт България, Макдоналдс и Пампорово АД.