Деветото издание на Дните на доброволчеството

18 май 2012
ПОКАНА ЗА МЕДИИТЕ

Уважаеми журналисти,

Фондация “”Помощ за благотворителността в България”” (ФПББ) и Американската търговска камара (AmCham) имат удоволствието да ви поканят

на откриването на

Деветото издание на Дните на доброволчеството

в 10:00 часа на 19 май (работна събота)

в Музея „Земята и хората“ в София.

Дните ще бъдат открити от Сюзън Сатън, зам.-посланик на САЩ в България и Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация Помощ за благотворителността в България.

Мястото за откриването е специално избрано, тъй като пролетните Дни на доброволчеството са свързани с подготовката на Нощта на музеите. Общо 8 музея (2 в Пловдив и 6 в София) поканиха доброволци да се включат в почистване, освежаване, облагородяване на площи, раздаване на листовки в деня, предхождащ Нощта на музеите. Освен в музеите, доброволците ще работят в 20 нестопански организации – ще облагородяват градската среда, ще помагат в дневни центрове за деца и млади хора с увреждания.

Подходящи места за снимки за медиите са: Военно-исторически музей, Зоологическа градина София, Старчески дом в Дървеница.

23 фирми и над 600 от техните служители решиха да отработят съботата по различен начин – в полза на обществото. Освен че подкрепят желанието на своите служители да бъдат доброволци, фирмите купуват необходимите материали – бои, ръкавици, разсад и др.

Каталог на всички проекти

За пета година Фондация “”Помощ за благотворителността в България”” организира в партньорство с Американската Търговска Камара пролетен Ден на Доброволчеството. Инициативата е специално предназначена за фирми и техните служители. Пролетните Дни на доброволчеството ще се проведат във Варна, Габрово, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора, с. Скравена, с. Дрен, с. Богров.

Следете страницата на събитието във FACEBOOK.