Презентация на Министър Цветан Цветанов на тема: Членството на България в Шенген: По-добра сигурност за гражданите, по-добра среда за бизнеса

15.06.2012 г.

Прессъобщение

Уважаеми колеги,

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще дискутира с членовете на Американската търговска камара темата:

„Членството на България в Шенген: По-добра сигурност за гражданите, по-добра среда за бизнеса””

 

На 18 юни 2012 г., понеделник в хотел Шератон София, зала „Роял”, от 12:40 до 13:10 ч. вицепремиерът Цветан Цветанов ще говори по темата за членството на България в Шенген. Презентацията на вицепремиера е открита за медиите. Срещата ще продължи с работен обяд с членовете на камарата.

Членовете на Камаратa са убедени, че присъединяването на България към Шенген е основен външнополитически приоритет на страната с отражение върху бизнес климата и икономическата ни интеграция, пътуванията на българи зад граница и посещенията на чуждестранни граждани в България, местния бизнес и сигурността.

В този смисъл засилването ефективността на мерките за борба с организираната престъпност и прилагането на успешни анти-корупционни политики е от критично значение за присъединяването ни към Шенгенското пространство и ще допринесе за положителното представяне на България в чужбина като привлекателно място за развиване на устойчив бизнес.