Джаз музиката може да провокира интереса на хората към компютърната сфера и обратното

Орак Инженеринг спечели два златни медала на Международния панаир – Пловдив, а импровизациите на Теодосий Спасов и Милчо Левиев бяха в центъра на интереса на съпътстващия концерт „Българският софтуер по световния път на пловдивския джаз V“, организиран от Орак в партньорство с Американската търговска камара в България.

Българската софтуерна компания Орак Инженеринг спечели два златни медала на тазгодишното издание на Международния технически панаир – Пловдив. Компанията член на Американската търговска камара в България , която има офиси в САЩ, Русия и Дубай, представи своите иновативни мобилни платформи ORAK R6 IM (for Cloud & Mobile) и ORAK R6 Security (on the Cloud). Като съпътстваща проява на панаира, на 27 септември в пловдивския хотел Аквапарк Санкт Петербург се проведе нетуъркинг събитието „Българският софтуер по световния път на пловдивския джаз V“, организирано от Орак в партньорство с Американската търговска камара в България. Под звуците на световно – известните джазмени Теодосий Спасов и Милчо Левиев няколко стотин гости имаха възможност да създадат нови контакти в неформалната вечерна атмосфера на хотела.

„На тази сцена се чувствам като у дома си. Свиря и знам, че импровизациите ми достигат до публиката по най-добрия начин. Радвам се, че така създавам оптимална среда за разговори и за възникване на нови идеи, които да бъдат реализирани в бъдеще от гостите на Орак и Американската търговска камара в България. На тези събития срещам много интересни хора и аз самият често разменям идеи, които се проявяват като музикални решения и открития в изпълненията ми“ – сподели Теодосий Спасов, който също както Орак и Американската търговска камара допринася с работата си за популяризирането на България в една позитивна светлина.

„Изпитвам респект към екипа на Орак Инженеринг, с главния директор на компанията Красимир Стоянов сме приятели и изпитваме взаимно уважение един към друг“ – заяви Теодосий Спасов и добави, че джаз музиката може да провокира интереса на хората към компютърната сфера и обратното. Той сподели също, че сам използва най-новите решения в областта на обработката на звука в работата си и се стреми да е на „ти“ с развитието на информационните технологии.