XI-те Дни на доброволчеството, 18 май, работна събота, 10:00 часа

15.05.2013 г.

Прессъобщение

Фондация “”Помощ за благотворителността в България”” (ФПББ)

и Американската търговска камара в България (AmCham)

имат удоволствието да ви поканят на откриването на

XI-те Дни на доброволчеството

18 май, работна събота, 10:00 часа,

Езерото с лилиите, Борисова градина, София

 

Уважаеми колеги,

 

XI-те Дни на доброволчеството ще бъдат открити от Барбара Лапини, търговско аташе на САЩ в България, Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация Помощ за благотворителността в България, Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската камара.

Поканени са и Тодор Чобанов, зам.-кмет в Столична община, направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” и Светлана Ломева, директор на Асоциация за развитие на София.

 

Дните на доброволчеството са съвместна инициатива на Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Американската търговска камара в България.

Пролетното издание се осъществява с партньортвото на Американски научен център – София, Асоциация за развитие на София и София – Кандидат за европейска столица на културата 2019.

Очаква се на 18 май 2013 г. да се включат над 600 доброволци от 16 компании в градовете София, Плевен, Сливен, Варна и Стара Загора.

В Борисовата градина доброволците ще почистват и плевят т.нар. Японска градина.

На 19 май 2013 (неделя) доброволците ще почистват трасето на благотворителния полумаратон на аматьорският спортен клуб “”Бегач”” край езерото Панчарево.

Дните на доброволчеството се организират два пъти годишно, за шеста поредна година. В тези дни служители от български и международни компании дават своя принос за облагородяването на градската среда, залесяват, помагат в дневни центрове за деца и млади хора с увреждания, и много други. Освен че подкрепят желанието на своите служители да бъдат доброволци, фирмите купуват необходимите материали – бои, ръкавици, разсад и др.

Повече за проектите: Каталог на проектите

 

За информация:

Ива Петрова – Фондация „Помощ за благотворителността в България”, 02 /981 19 01; 02/988 00 80, 0885731768

Ирина Бачева – Американска търговска камара в България, 02 974 27 43/44/45

Ива Живкова, Американска търговска камара в България

Американската търговска камара в България(AmCham)е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната. Камарата издава месечното списание „AmCham Bulgaria Magazine” (AmCham magazine) и от 2013 г. Visit Europe guide Visit Europe

www.amcham.bg

 

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) е експертна организация, която работи за модерна благотворителност и силен и ефективен нестопански сектор. ФПББ е доказан експерт в областта на корпоративната социална отговорност (КСО) – вече 16 години съдейства на бизнеса да разработва и осъществява програми, които са от полза и за обществото, и за духа и имиджа на компаниите. През 2012 г. ФПББ е привлякла и разпределила за благотворителни каузи 1 566 625 лева само от дарители в България.

ФПББ е част от световната мрежа на организациите CharitiesAid.

www.bcaf.bg