XII-ти Дни на доброволчеството

Прессъобщение

Фондация “”Помощ за благотворителността в България”” (ФПББ)

и Американската търговска камара в България (AmCham)

имат удоволствието да ви поканят на откриването на

 

XII-ти Дни на доброволчеството

12 октомври, събота, 10:00 часа,

Национален военноисторически музей – София

 

Уважаеми колеги,

 

XII-ти Дни на доброволчеството ще бъдат открити от Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България“, и Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската камара в България.

Очаква се на 12 октомври 2013 г. да се включат над 300 доброволци от 15 компании в градовете София, Плевен и Стара Загора. В София основните дейности ще са почистване, плевене, засаждане на растения, боядисване на съоръжения, помощ в домове за деца сираци и домове за възрастни хора. Сред проектите са Национален политехнически музей, Природозащитен център Драгоман -“”Балкани, Агролинк, Ботаническа градина, Дневен център на асоциация “”И нас ни има”, Зоопарк София, Боянска църква.

Всички проекти на 12.10.2013

За втора поредна година „Дните на доброволчеството“ продължават в училищата. В инициативата „Професионалисти в училище” от 14 до 25 октомври 2013 г. се включват градовете Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Свищов, София, Стара Загора.­ Мениджъри и специалисти от водещи компании ще се срещнат с ученици от седми до дванайсети клас в над 30 училища, за да ги вдъхновят с разкази за своята професия. Инициативата “”Професионалисти в училище”” се осъществява с партньорството на Професионален форум за образованието и Регионален инспекторат по образованието – София.

Всички проекти в училищата

За Дните на доброволчеството

Дните на доброволчеството се организират два пъти годишно, за шеста поредна година. В тези дни служители от български и международни компании дават своя принос за облагородяването на градската среда, залесяват, помагат в дневни центрове за деца и млади хора с увреждания, и много други. Освен че подкрепят желанието на своите служители да бъдат доброволци, фирмите купуват необходимите материали – бои, ръкавици, разсад и др.

Медийни партньори: Българска национална телевизия, Българско национално радио, в. Капитал, ECON.bg, The Sofia Globe.

За информация:

Ива Петрова – Фондация „Помощ за благотворителността в България”, 02 /981 19 01; 02/988 00 80

Ирина Бачева – Американска търговска камара в България, 02 974 27 43/44/45

Ива Живкова, Американска търговска камара в България

Американската търговска камара в България (AmCham) е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната. Камарата издава месечното списание „AmChamBulgariaMagazine” (AmCham magazine) и от 2013 г. Visit Europe guide Visit Europe

www.amcham.bg

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) е експертна организация, която работи за модерна благотворителност и силен и ефективен нестопански сектор. ФПББ е доказан експерт в областта на корпоративната социална отговорност (КСО) – вече 17 години съдейства на бизнеса да разработва и осъществява програми, които са от полза и за обществото, и за духа и имиджа на компаниите. През 2012 г. ФПББ е привлякла и разпределила за благотворителни каузи 1 566 625 лева само от дарители в България.
ФПББ е част от световната мрежа на организациите CharitiesAid.

www.bcaf.bg