Благотворителна вечеря на Американска търговска камара събра 55 000 лв.

25.11.14 г.

Прессъобщение

На благотворителна вечер за Деня на благодарността в САЩ на 24.11.2014 г. Американската търговска камара събра 55 000 лв. за стипендии на ученици и студенти в неравностойно положение. Средствата бяха натрупани по време на вечерята от стойността на куверта, на явен и таен търг с наддаване за произведения на изкуството, ваучери за уикенд престой в хотели, празнични оферти и подаръци, предоставени от членове на камарата. Камарата организира вечерята за 12-та година.

Благотворителната вечер подкрепя две каузи на Фондация “Помощ за благотворителността в България“. Стипендиантската програма „Готови за успех” подкрепя ученици и студенти сираци и полусираци, които имат отличен успех.

Фонд „Ние можем” разпределя средства за малки проекти на нестопански организации, които работят за социална интеграция на младежи в неравностойно положение – младежи, отгледани в институции, сираци и полусираци, и младежи, които не могат да разчитат на помощ в семействата си.

За повече информация: Ирина Бачева, Връзки с обществеността и публикации, Американска търговска камара в България, Тел.: 974 27 43

Американската търговска камара в България (AmCham) е основана през 1994 г. като доброволна независима организация, обединяваща американски, български и международни компании с представителства в страната. Камарата издава месечното списание „AmCham Bulgaria Magazine” (AmCham magazine) и от 2013 г. Visit Europe guide Visit Europe; www.amcham.bg; Like us at LinkedIn

Връзки с обществеността и публикации, Американска търговска камара в България, Тел.: 974 27 43