Алекс Нестор е новият изпълнителен директор на Американската търговска камара в България

Алекс Нестор поема временно длъжността изпълнителен директор

3.01.2017 г.
Прес съобщение

Уважаеми колеги,

С решение на борда на директорите на Американската търговска камара Алекс Нестор поема временно длъжността изпълнителен директор. Той бе член на борда и вицепрезидент на камарата в периода 2009-2016 г.

По време на своя 30-годишен международен професионален опит Алекс е заемал ръководни позиции в корпоративния ПР, управление на проекти, инженерство, строителство, производство и продажби в областта на минната, металургичната, нефтохимическата и ядрената индустрии. Богатият му опит и свободното боравене с няколко езика имат значителен принос за професионалните му успехи в САЩ, Канада, Русия, Казахстан и България. Алекс е работил активно с пет последователни правителства в България, с бизнеса, с политическите среди и медиите в страната.

AlexNestor

В България той е бил директор корпоративни и външни отношения и изпълнителен директор на канадската компания „Дънди прешъс метълс”; заместник-председател на Българската минно-геоложка камара и председател на „Средногорие Мед” индустриален клъстер; член на контролните съвети на Минно-геоложкия университет и на Федерацията на научно-техническите съюзи в България.

„През 2017 г. Американската камара ще продължи да работи активно с институциите и ще развива политики за по-добра бизнес среда. Предстои да представим Бяла книга с препоръки на бизнеса към бъдещето правителство, с приоритетни области образование, човешки ресурси, устойчива бизнес среда и върховенство на закона”, заяви Алекс Нестор.

Алекс Нестор наследява на поста Валентин Георгиев, който бе изпълнителен директор на камарата в продължение на 14 години. Георгиев се оттегли по време на годишното Общо събрание през декември 2016 г.
Валентин Георгиев има съществен принос за развитието на българо-американските икономически отношения, сключването на двустранни споразумения между САЩ и България, като Спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане; организация на форуми, свързани с членството на България в НАТО, Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), върховенството на закона и съдебната реформа.

За повече информация: Ирина Бачева, Връзки с обществеността и публикации, Главен редактор на списание Business Connect, Американска търговска камара в България, Тел.: 02 974 27 43

Американската търговска камара в България – АмЧам (
www.amcham.bg) обединява над 340 мултинационални, американски и български компании в страната. За своите 22 години в България Камарата се превърна във водеща бизнес асоциация, като инициатор на събития на актуални теми в областта на икономиката, международните и национални политики и социалната сфера. Публикации: Седмичен електронен бюлетин AmCham Weekly, cписание Business Connect
LinkedIn Page
AmCham Bulgaria Twitter